26/7


Jag fick en ros ifrån Gränna. Slickar på den nu. Och kollar på LA ink.
En vecka kvar på jobbet, vad ska jag göra sen då?

Har lyssnar på denna låt idag i bilen:Dessutom håller på att göra en "liljesten"

Hugger i sten

Hejsan blogg, hur mår du?
Jag har inte skrivit på ett bra tag.. och jag har faktiskt inget vettigt att skriva nu heller. Har inget jag direkt känner för att berätta.
Men... tja, jag skriver väl på lite och ser vad som händer....
Jag tog studenten för en månad och 4 dagar sedan. Helgen efter det så var jag helt ledig. Bea var här ifrån Vallentuna,, och vi bara hängde runt i huset och gjorde typ ingenting,, tog det lugnt helt enkelt.  Men, efter den helgen så har jag inte haft en enda ledig dag! Jag har jobbat precis hela tiden, faktiskt helt sjukt.
Eftersom att jobbet helt klart är mitt liv så kan jag ju skriva lite om det.
Råbäckshamn ligger på Kinnekulle, nere vid vattnet (ja..eftersom att det är en hamn) och där finns ett gammalt makaniskt stenhuggeri ifrån 1888. Min idée var helt enkelt att guida turister där, och starta en glasskisok. Så jag fick då starta eget företag, och fick 4 ungdomar som hjälper mig..plus en praktiskant. Så nu har vi öppet varje dag 11-18. Jag är där jämt.
Idag visade jag runt 19 gånger och OMG vad jag känner att jag bara säger samma sak om å om å om å om igen. Men jag är i alla fall otroligt bra på det nu ( =    Dessutom är det rätt kul att se vilka som kommer på besök. Alla verkar så chokade när jag börjar prata. Det känns lite som om folk inte riktigt tror att jag kommer att klara en guidning så särskillt bra, de dömmer mig lite på en gång och tror kanske inte att en sån som jag kan vara geologi expert.  Men sen brukar de flesta vara nöjda.
Nu har jag lärt mig massor och börjar bli lite överdrivet intreserad av sten.  ( Fast det e faktiskt rätt kul )
Det kommer ganska mycket folk.. i alla fallsom  idag när det är sol. Fast annars  har det  ju spöregnat i fem dygn... så då har vi mest suttit och spelat kort, lyssnat på radio och målat.
Jag satt och målade av mina småkusinerr.. och hängde upp dem i kisoken

Okej, jag har faktiskt en jätte bra ursäkt till varför jag aldrig bloggar ( inte för att jag behöver nån ursäkt..men ändå)
Jag har varit på torpet, helt isolerad. Utan dator och delvis utan mobil! Hur överlevde man innan dessa apparater fanns?
Thank god att jag lever på 2000 talet.. jag gillar denna tiden. Och tack också för att jag bor iSverige och har det så här överdriver bra och bekvämt.
Jag säljer klingsglass. Godast är Pop 74. Tycker jag....
Hmm.... jag har inget annat än jobb att skriva om. Sorry.
Det är skönt med sommar! Allt är liksom lite mer slappt och lugnt. Har det rätt så bra.
åH, NU HAR DET BÖRJAT ÅSKA IGEN SÅ DET ÄR LA BÄST ATT JAG STÄNGER NER DATORN....

Jag gillar åska. Mysigt värre
MVH / maja

Time för lite musikRegina Spektor... 


Josiah Lemming
"this cigar, burns a hole straight through my jeans and
through your heart, as we watch the ashes form
another scar, that i will never show
but some how everybody seems to know my demons
in all my efforts i've commited treason
for chasing dreams that are changing like the seasons
make me feel so small, but i'm so proud to tell them all....."


Detta skrev jag igåt med postar idag (dålig rubrik I know)

Det är mitt i natten och jag sitter och lyssnar på spotify och målar. Är för en gångs skull inne i stan och sover (ja, eller i alla fall spenderar natten) här. Var här igår också, men då var det åskstorm så jag kunde inte blogga. Var istället hos Hanna och drack te, men var så trött att jag var tvungen att gå hem och lägga mig istället. 

Vart får alla allt ifrån? Jag har inget att skriva.

Här är jag hela dagarna:

 
Detta ifrån tidningen,,men några av mina "anstälda". Ja, om ni undrar så är det i bakom ett stenhuggeri, och jag har i sommar blivit sten expert, lärt mig allt om Kinnekulles geoplogi och guidar nu runt turister och övriga människor som vill se den gamla fabriken. 
Dessutom har jag öppnat fik. Där sitter jag mesta dels av dagarna, säljer glass, lyssnar på radion och målar. 
Jag jobbar heltid 7 dagar i veckan..så vill man få tag på mig så är det bäst att komma ner till Råbäckshamn, för jag är troligen där. 
Annars bor jag mest på torpet. Lite sådär ensamt och isolerat, Utan dator!!!  

SÅ nu måste jag sova. Ska till banken imorogn bitti. Jag har en tendens att alltid göra bort mig där... men det kanske går bättre än vanligt imorogn vem vet?

Sen flyttar jag upp till torpet igen och stannar där tills jag kommer på att jag måste till stan. 

GODNATT

Ställ mig inte i ett led Du får mig aldrig att stå still!

Är trött nu,

Det har hänt så mycket på senaste tiden, det är så mycket saker som jag har att tänka på. Jämt är det såhär. Det kan gå veckor, eller månader utan att det händer någonting, då tycker jag att livet är så långtråkigt... men sen händer allt på samma gång. Varför kan inte vissa saker vänta lite, sprida ut sig en aning? 
Jag gillar inte att prata om mina känslor, så jag gör inte det så mycket. Jag kan inte skriva en samanhängande text om allt som hoppar omkring i mitt huvud, så det får bli lite osamanhängande. Fast om man nu läser min blogg så borde man ju vara van vid det här laget. 
Jag tror att jag är lite konstig, att ingen förstår sig på mig. Fast så tänker jag,, vad är så konstigt med mig? Jag är ingen speciell. Antingen är ingen konstig eller så är alla det. Men, Varför gillar någon mig överhuvudtaget? why? Jag skiter i allt. Alla borde ge upp, speciellt så som jag beter mig ibland. Varför fortsätta försöka?
Åh, jag känner mig hopplös.... 

Sitter och  lyssnar på Lars Winnerbäck och ritar. " Jag är ingen soldat" Mamma lyssnade på den på torpet, jag tyckte den var rätt kass...men, nu sitter jag ju här och lyssnar på den själv. Den är rätt bra. Dock så bidrar den bara till att jag jag blir på än mer depp humör. Tänker alldeles för mycket ibland.. fast ändå inte. Allt är så rörigt! Har liskom ingen koll. Känner mig lite yr, kanske att jag borde skaffa glasögon. 

En bra grej är att min kära farbror Anders lämnade in min gitarr på reparation. Nu är den ihop limmat, och har fått nya strängar och låter helt fantastiskt ( =  

   


I don´t know what to do with myself!

Köra bil på tom tank funkar inte särskillt bra, det vet vi. Om man har ont i benen så är det svårt att gå, och om dörren är låst så kan man inte komma in. Vidare så vet vi att det passar alldeles utmärkt med pepparkakor och lokavatten då man sitter på en klippa och försöker planera sitt liv!

Studenten
While waiting for our freedom


...we might as well have some fun

Blandade student tankar

Hej jag är redan hemma, och tänkte gå och lägga mig fast klockan bara nästan är midnatt. Det är ju lite mysko.
Studenten är väldigt utröttande, förrvirrande, bakfullig, läskig, ångestframkallande men ändå så otroligt HÄRLIG!

Så i måndags var vi alla klädda som flugor och dansade runt på stan, sen satt alla och drack, sjöng och dansade hela natten...målet var Bellmanfrukosten kl.5 på tisdagsmorgonen. Jag smet dock hem vid typ halv 4 och somnade "suck..." Sen var jag lite sur för att jag missat frukosten, händer ju bara en gång... vad tänkte jag? Troligen inte så mycket. Tycker min klass har bra karneval idéer. I ettan (då jag i ofersig gick i en anna klass) var jag indie, denna klass var robotar, förra året var vi Dr. Mugg och detta året var vi alltså flugor. 

Igår var det ölbrännboll. Min klass förlorade alla matcher. Men de skrek i alla fall högst av alla. 
Hanna och jag hann till teatern också och kollade på Felicias jätte roliga kabaree.  
På kvällen/natten satt vi i Fredriksdals parken.. jag tänkte på alla olika världar Hanna och jag brukade åka till när vi var små. Utgångspunkten var den stora stenen mitt i parken, och om man utförde en liten snurra runt dans runt den kunde man bli älva, troll eller nått annat. Mest var vi älvor och bodde i varsit träd. Mitt var stort och fult, men bra att klättra i, Hannas var fint och bra att hänga i. 

Jag har tänkt på en grej. Jag litar knappt inte på någon. Jag tar förgivet att folk står vid sina ord, även främlingar. Men så fort någon kommer för nära så blir jag bara rädd och tror att de vill mig illa.... What to do?

Farmor är nästan död. Fast hon lever fortfarande och viskar "lilla Maja.." när jag kommer och håller henne i handen. Jag vet inte hur jag ska bete mig.          FARMOR ♥  

Ska gå och lägga mig och be till gud så att han (en han eller hur?) kan fixa till världen lite granna. 

Godnatt 

P.S. Jag är egentligen rätt glad...det kanske bara inte låter så D.S. 


Sunday

Nu är denna veckan snart slut, och jag kan inte vara gladare! 

Idag är det morsdag, vi har fixat en översaskning till mammsen,, men vart är hon?

Jag ska snart åka  till Göteborg och gå på Romeo och Julia, det kan nog bli kul. Men först ska jag gå och käka frukost.

Tisdag

Känner att jag blivit värsta bloggnörden. Har börjat bloggar typ varje dag + att jag dessutom börjat läsa en massa andra personers bloggar. Finns ju hur många som helst, helt otroligt vad mycket dddet finns att skriva om. Själv skriver jag bara en massa skit...Fastnar framför datorn istället för att plugga eller gå ut i solen... Fast spelar roll, jag trivs rätt bra. 
 
Min stereo har pajat, det är lite trist för det är så otroligt kasst ljud i den här datorn. Tog hem en gammal förstärkare ifrån torpet, vill koppla den till datorn på något sätt.... men ja, det är en väldigt, väldigt gammal förstärkare (som stått där på vinden så länge jag kan minnas) men min käre farbror påstår att det ska fungera. Jag känner att jag har blivit så teknisk på sista tiden. Kopplar ihop sladdar, resar datorner o.s.v, så vem vet, kanske jag kan klara det?  Troligen inte

XXX


Anyway, Här kommer ett par mindra bra bilder,, som jag laddat upp till bloggen. De kännde sig utanför så därför får de publiseras här. Hm.. fast den i mitten är ganska fin, när solen skiner på lidköpings sjukhuset. Alla tre är egentligen fina, och vem bestämmer vad som är fint eller fult? 

Okej nu får jag väl sluta med datorn och gå ut. Kanske ut och springa? Usch vad jobbigt. Kanske ska göra det ändå, är ju rätt skönt. Är det? Vet inte... är väl i alla fall bra för mig. Helt klart skönt efteråt.  Okej, ska sluta överanalysera allting. Får se om jag springer eller inte. Nu slutar jag att skriva.


Kör

Så dagen har gått bra
Skolan, kom nästan försent till vår redovisning om meningen med livet.. och sedan bara pratade vi på och kom fram till att vi trodde att varje människa kunde komma på sin egen mening. Kanske skriver ett inlägg om detta senare, möjligen.

Min älgpoesi blev bra. Skrev om en fjolårskalv...som blivit lämnad av mamma och skulle klara sig själv. Var lite långsökt och jämförde det hela med mig själv, nu när jag tar studenten och måste klara mig själv. Får MVG i Svenska alla fall, det kan man inte tro när man läser denna blogg, men så är det och det är skönt ( =

No:n gick skit. Hann inte ens va med på lektionen... och måste seriöst göra någonting åt min uppsatts.

Också har jag en fantastisk nyhet,   JAG HAR FÅTT KÖRKORT!   Typ två år efter alla andra, men det är helt underbart skönt!!!  Fast det är läskigt att köra helt själv. Jag vill att nån ska sitta bredvid och säga vilket håll jag ska svänga, annars blir jag förrvirrad. Körde till Götene, och kunde knappt bestämma vilket håll centum låg åt. Hur kunde de låta mig få körkort? Åh vad jag blivit stor helt plötsligt.... ska jag rösta i EU-valet också? Fattar bara inte vad de tär man röstar på. Jag var på en föreläsning omdet, men det var typ den tråkigaste talaren jag någonsin sett...så jag blev inte så mycket klokare. Så tar jag studenten, fyller 20, har eget företag och alltihoppa. Usch vad läskigt....jag vill inte bli stor.
Aja, i alla fall så är det så skönt att tillslut ha klarat körkortet!

Också en grej till min mormor Maj fyller 80 år idag. Grattis!

Nu sitter jag på kontoret och försöker jobba med sommarprojektet. Det går sådär. Svårt att jobba när alla andra redan har gåttt hem. Kanske ska jag ta och sluta nu? Åka hem och käka pastasallad istället. 

Ha det fint!

Looking down again

Hanna

16/5

" Keep drinking the ink from my pen"

Jag har försökt hela dagen, men får inte gjort ett skit.
Faktsikt så har jag försökt hela veckan och inte fått nått gjort.
Åhhhhhh jag blir galen på mig själv
Varför är jag en sån lat lax?

Farmor ♥


    Farmor  ♥
Jag kommer att sakna dig 
Jag kommer alltid att minnas dig sådär overdrvet snäll,
om du varit ung nu skulle du nog startat en blogg..för du hade
alltid något att skriva om. 
Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra utan dig, du är liksom så självklar.
Livets gång, jag vet.....men varför ska livet vara så jäkla brutalt?
Varför måste alla dö? Det är ju bara dumt...
Är du halvvägs till himlen nu? 

RSS 2.0