Farfars inlägg

Här kommer en låt för dig:

Hoppas du får det bra uppe i himlen nu (=


Se jag hittade ett foto också.
Farmor och farfar.

19/1-2010


Jag och hon på bilden klättrade upp för Strawberry Hill i helgen. Där uppe finns ett gammalt fängelse och en inte helt osnygg utsikt. Cork är liksom byggt i en dal, så det är iofersig lika fint att klättra upp åt något annat håll runt staden.
Så hur går det för mig i Irland?Jo, det går bra. Har varit här i över en vecka nu och börjar komma in lite i irlänska traditioner. De har inte så bra ordning, tex så finns det inga postnummer, men breven verkar komma fram ändå. Och härom dagen när jag satt och kollade på TV, visade de en fotbolls match, också plötsligt plockade tjejen som spelade upp bollen med händerna och började springa... okej, tänkte jag. Men det visade sig att jag sappat till irlänsk fotboll, där man helt enkelt struntar i sånna dumma regler som att man inte skulle få använda händerna. De har en million gamla katolska kyrkor, och helgon, och ännu fler små pubar. Ja, jag kännde mig väldans irlänsk häromdan när jag först beställde irish coffee och sedan guinness. Ja.... jag trodde att jag inte gillade någon av dem, men nu får jag nog ändra mig.
Anyways, Jag har flyttat ifrån hostlet, och har hyrt ett rum i 10 Russet Court, Ballintemple. Här ligger jag nu i min säng och är helt slut efter en dag på jobbet. Jag är ju då trainee till rollen som Reservations Sales Assciate, ett rätt slitigt jobb måster jag säga. Ska ta emot telefonsamtal och boka hotel för både svenskar och engelsk-språkiga kunder. Är lite orolig för min engelska men vi får väl se hur det går... det är i alla fall en massa, massa, massa saker att lära sig nu, mest datasystem och annat kul.... men men, det ska nog ga bra.
.
mmmhhm, Nu ska jag ta och sova, måste upp kl.6 imorgon igen
Ha dä bra /Maja

9/1-2010

Hej Mezzy,
Big News. Nu har jag bara sådär flyttat till Irland.
Nja.. jag har faktiskt planerat det i smyg ända sedan i Tisdags.  
Imorse hoppade jag på ett flygplan i Skavsta. Först stod vi still på flygplatsen i drygt två timmar, p.g.a. snöstorm, men så tillslut så lyfte vi och landade i Dublin. Väl där hoppade jag på ett tåg och åkte mot Cork och där är jag nu. 
Ska börja jobba som Reservation Sales Associate på ett stort hotel företag på måndag. Eller i alla fall börjar jag min inlärningsperiod då. Just nu bor jag på ett hostel, Bru Bar och Hostel. Det verkar helt okej... sitter här precis bredvid baren som tydligen har öppet och spelar musik till kl.4 i natt. Har blivit bjuden på en kopp te och lyckats lista ut hur man kommer in på det trådlösa nätverket, så det känns väl rätt bra.
FAST. Jag är ltie orolig för allt som måste fixas.. imorogn ska jag börja leta boende, och kolla upp staden lite mer. Den verkar i alla fall vara otroligt irlänsk. (ja det är ju trotts allt irland) men rätt roligt område ändå.. företaget jag ska jobba på ligger i huset bredvid, det är ju behändigt.
Nu ska jag sova.


2/1 - 2010

Du vet, jag har tappat bort alla mina ord. Kanske har jag lagt dem någonstans på mitt rum, men där är det alltför stökigt. Ska ta och städa imorgon så kanske de kommer fram då.
Det bra i det hela är att jag ju har en massa bilder att visa upp. Denna är väl fin? 

"Why fly? Simple. Im just not happy unless there´s some room between me and the ground"
Jag vet inte vem som sa så.. men jag har det nedskrivet här i mitt hemliga kollegieblock. Det som jag fyller med steckgubbar, smarta citat, låttexter, inte så smarta citat och konstiga tankar. Jag har många konstiga tankar.
.
Till saken. Vad jag vill ha sagt med detta inlägg är GOTT NYTT 2010, min synska ådra säger mig att detta kommer bli ett år att minnas.
Min How I Met Your Mother- ådra, säger mig att detta år kommer att bli........wait for it.....LEGENDARY!
Den som lever får se.
Bloggen du kanske får veta du med.
.
Klockan är kvart över ett, God only knows what I´d be without you.. spelats på repeat i mitt huvud och jag ska gå och duscha nu. Sen borde jag nog kanske sova.  Så ha det bra!

RSS 2.0