29/10-2010


Zefat (som konstigt nog utalas svat)
Sen blev det haloween fest. Jag kladde ut mig till "laskig typ" och Hanna till docka. Det ar en kille har pa kibbutzen som byggt sin egen tauerings maskin och testade den pa Hanna har omdagen. Ganska fint tycker jag.
.
Tack och Hej / Maja

Im in the Middle east making kebab for the people of Baram

Hejsan Hoppsan Karlsson,
.
Jo nu har Hanna gatt och lagt sig och jag sitter i farfars arvda flistroja i datarummet som behandigt nog ligger mittemot varat rum. Klockan ar val typ 9 ellr natt, men  det kanns som mitt i natten. Kanske ar det for att vi gar upp sa jaklans tidigt. 
Jag har jobbat i koket idag igen. Det ar ratt sa jobbigt, men kul. Det ar mer variation an i fabriken kan man lugnt saga, plus att man liksom kan prata med de andra personerna i koket. Pa natt satt sa har kocken plockat ut mig igar och idag och latit mig sta precis bredvid honom hela tiden. Sa jag borjade dagen med att mala kott. Och da sa jag "Oh I've done this before" liskom lite tyst for mig sjalv, och tankte pa den dar kvallen nar mamma tagit hem en halv ko och lagt pa koksbordet och tvingade oss barn att mala ner den till kottfarsas i den dar as gamla handrivna kottkvaren vi fatt arva av nagon... men kokcken horde mig och sa typ "Oh great, so then your not so picky" och menade att det var bra att jag inte var radd for att ta i allt kott. Suck, JO!  Men bara att suck it up liksom, och efter ett tag var det ganska kul. Speciellt nar man la i vitlokar och det lat PANG PANG i hela maskinen da de maldes ner (ja, man maste ju tycka att natt ar roligt liksom annars blir det astrakigt) Nar jag sprang runt dar i koket och sag allt kaos och alla kockar som tsjong hogt pa hibreiska, transport personer som kom och lastade ur lador med mat och volontarer som hackade gronsaker sa kom jag liskom pa vilken knapp situation jag var i och tankte  " Jag ar pa ett himla berg i mellanostern och lagar kebab at 500 israeler" Hur hamnade jag liskom dar helt plotsligt?
.
Okej det var egentligen inte riktigt allt jag ville beratta. Men nu kan jag inte halla ogonen oppna langre. Dessutom maste jag ju ha natt att skriva om i nasta inlagg (=
.
GODNATT/ Maja


Twenty+one.

Shalom,
.
Hanna skriver jatte langt och bra pa sin blogg typ varje dag. Det far mig att kanna mig som en dalig bloggare. Hon far dessutom med typ allt som hander har pa Baram, typ om jobb, mat, pub, manniskor och till och med en massa vardags observationer som att ett par sydafrikaner drack 3 liter mjolk och spydde i tradgarden. Och jag ar ju nastan alltid med Hanna , sa las hennes blogg  om ni tycker att jag inte rapporterat tillrackligt bra.
.
Idag fyller jag i alla fall 21!  Sa jag kanner mig ganska stor. Detta aret ar jag pa kibbutz Baram. Forra aret var jag i Lidkoping, och fick flygbilljetter till Mississippi. How interesting. Mormor skickade forresten grattis kort till mig har i Israel, det kom fram idag pa lunchen (=
Men vad har egentligen hant sedan vi kom hit i forra veckan?
Hm...
Runt middags tiden pa fredag sa stanger hela Israel ner for att fira Sabbath. Sa  efter att ha stadat appel fabriken spenderade Hanna och jag fredag och lordag med att typ "hanga" pa kibbutzen. Eller forresten, pa fredagen var det ju pub night och pa lordagen var ute och forsokte lara oss att hitta i kibbutzen. Vi gick drygt ett varv langs staketet och sag apple odlingar, fabriker, en massa hus, zooet och museet. Israeliska veckan borjade igen pa sondagen, sa da jobbade vi i appel fabriken. Dock sa var dar inga applen sa vi fick packa paron istallet. Hanna och jag blev dessutom ansvariga for att sortera en massa paron och spara de allra storsta och finaste klass A paronen. Aven idag fick jag sortera paron, trotts att de andra volontarerna fick sortera applen. Sedan kom chefen for fabriken (som tidigare skallt ut oss for att vi bara nastan var i tid) och sa att Liora (Som ar ledare over volontarerna ville traffa mig i sitt office och att '' it's not necessarily bad news'' vilket inte kanndes jatte bra. Men det visade sig att hon bara ville att jag skulle jobba i koket imorgon. Sure thing, sa det ska jag gora imorgon bitti.
Och det ar nog typ det mesta jag hade att srkiva....kan ju tillagga att jag tror att det gar att trivas ratt bra har.
.
Och jag vill ha en bild fran Israel, men har ju tyvarr inte tagot nagra annu. Forrutom denna da. Ut genom varat fonster, fint?
.
Hoppas allt ar bra,
Pucc och Hej / Maja

21/10-2010

Hejsan,
Nu ar jag ute pa aventyr igen. Hanna och jag landade i Israel igar morses och klev pa ett tag i Tel Aviv som gick norr ut. Vi hoppade av pa slutstationen, dar vi satt en stund och kollade pa manniskor som sprang runt. Sedan blev vi upplockade av fick skjuts till kibbutz Baram dar vi nu flyttat in i ett litet rum i ett av volontarernas hus. Baram ar i Galilien, och bakom bergen ligger Libanon.
Igar nar vi kom sa at vi mat och sedan somnade vi och sov mestadels av dagen. Pa kvallen bakade alla volontarer pizza och idag borjade vi jobba pa appel fabriken.
Att packa applen ar tydligen det "varsta" jobbet man kan ha (enligt vissa i alla fall) men nu efter en dags packande sa tycker jag att det verkar helt okej. Bara att plocka upp applen fran en rullande band, lagga dem i en lada och sedan putta vidare ladan pa ett annat rullande band. Kanske dock att det kan bli en aning langtrakigt i langden, tur att det finns ipods.
Hm, what more to say? Ingenting tror jag (=
Ha det Bra!

För även mitt hjärta pumar utav nitroglycerin

Denna helgen ar jag i Värmland med min familj. Vi var i Karlstad för att kolla på Mamma Mia (as bra) och sedan åkte vi vidare till Nyckelby och hälsade på mormor Maj.
.
Vi har fått placering i Israel nu. På kibbutz Baram i Galileen vid gränsen mot Libanon. Så dit beger vi oss på tisdag Hanna och jag! Lite knöppt, men det blir nog kul och intressant tror jag. Jag packar och packar och packar, tror jag har gjort det nu i ungefär en månad. Först Irland, sedan hem och packa upp bara för att genast börja packa ner allt igen. Och har jag sagt att jag HATAR att packa? Det ska bli skönt att komma iväg snart. Äventyr! (=
.
TJAAA/ Maja

Still a Weirdo after all these years.

KT Tunstall
.
Nu är jag i gamla kära Lidköping igen. Har varit runt på stan idag och det var sig väldans likt.
Na na na na NAAAAA,    I was gonna to be a treetop, a sea, a boat, a rock of ages....
Kram/ Maja


RSS 2.0