I can´t save the roses


Bara för Hanna

26/3

Idag började jag inte skolan fören vid halv 2. Gick ändå upp vid halv åtta, och sen gick tiden sjukt snabbt. Jag började med att sitta framför datorn och skriva mail.. och försöka hitta några kläder att ta på mig. Har lyckats riva sönder alla mina jeans samtidigt, helt otroligt. Har inte ens några hela leggins kvar.  Fast det är väl modernt med slitet nu, eller? Så det kanske inte gör något om man har stora hål i strumpbyxorna. 
 Vid typ halv 12 kom jag på att det var dax att käka frukost.. vilket var lite jobbigt eftersom jag tidigare lyckats bränna tungan med platttången. Vet inte hur jag lyckades. Hm... jo det vet jag,, höll på och använde den som mikrofon...
Brännde ut en ny skiva imorses,  därför var det extra kul. Mest spelade jag shoreline (ifrån förra inlägget) 
men här kommer ett par till bra låtar:
Denna spelar jag på gitarren hela tiden också
"cause the line between wrong and right
Is the width of a thread from a spider's web
The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind"
( Gammalt klipp, låten har funnits på skiva länge )
Gillar den här låten nästan bara p.g.a. den här meningen
"Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna..."

Ja, nu ska jag inte publisera fler låtar. Ska fortsätta skriva om min dag istället. 
Vid halv 2 gick  jag i alla fall till skolan. Hade NO, men när jag kom dit så behövde vi bara skriva en utvärdering av hur vi tyckte arbetet gått de senaste veckorna. Sen satt jag och väntade en timme på Rättskunskapen, och sen satt vi utanför klassrummet och väntade på vår lärare i 20 minuter. Men han kom inte så jag gick hem igen.  

Har slösat bort hela eftermidagen på att vara slö. Vilket är väldigt skönt, och därför är det väl inte direkt slöseri. Har faktiskt suttit och ritat. Ska ladda upp lite teckningar och sånt nån dag. Om jag nu inte ska lägga ner bloggen...och starta en ny kanske. Hm... Nä det är lika bra att jag håller på.

Ska sluta nu,, Hoppas allt är bra!

Frukost framför burken


Har målat med kol så att jag blivit helt sotig. Jag gick till badrummet och fick se mig själv med svarta streck i hela ansiktet, så jag försökte tvätta bort dem. , vilket bara resulterade i att alltihoppa smetades ut.  Så jag ät täckt med ett tunnt lager kol, för dem perfekt  "Bara lite skitigare än alla andra" looken.

Har varit vaken sen klockan sex. Vet inte vad som är mitt problem... Brukar kunna sova hur länge som helst, men det är som om jag bara tappat all morgontrött het. Ändå stannar jag uppe hela nätterna och pluggar, målar eller kollar på TV. Såg på house i natt. Martin hade spelat in kvällens avsnitt, vilket är super för då kan man hoppa över reklamen! I alla fall så var den galne doktorn på uppdrag för CIA.  

Dezzie fäller sin vinterpäls. Det hårar ner extemt mycket överallt! Jag tror att jag är allergisk.

Igår åkte jag buss, det är mysigt. Det ända man kan göra är att sitta där och vänta, alltså det är inte så trevligt att åka för kort eller för långt, men jag åkte aldeles lagom långt. Denna gång var jag dock tvungen att betala, ( ganska rättvist) och jaf blev heller inte ensam med någon helknäpp  busschaffis som vill att jag ska följa med honom hem på en kopp te... uh, den gången var faktiskt lite läskig.
Aja, åk kollektivt! Det är bra för miljön! + att man själv slipper tänka på vart man kör.
Ni kanske underar vart jag åkte? svar: till Götene 

Nu sitter jag här framför datan och käkar frukost = te och tekaka

Har körlektion snart. Ska öva på backning eftersom att det gick så katastrofalt dåligt sist. 

Är så mycket att tänka på hela tiden... har varit sjukt mycket i skolan typ de senaste två månaderna. Ligger fortfarande efter, men har liksom gett upp lite granna. Det är ganska skönt. Ska stressa lugnt.   ( eftersom att det inte är bra att det parasympoatiska nervsystemet får jobba övertid...Hjärtat slår snabbare, ökat blodtryck,, ökad andning, ökad svettning, misnakad matsmältning m.m. Systemet ska vara aktivt då det behövs, inte annars.)   Impo fakta, från No provet

Måste gå och klä på mig nu. Ses senare

Oh this town kills you when you are young

Så sant. Vill gärna härifrån. Men vart?

Men;
Ibland är livet ändå rätt skönt. Även i Lidköping!
Just exakt nu är jag ganska glad, vet inte varför. Kanske för att det är vår.

Har en jäkla massa saker att göra.
Jag vaknade väldigt tidigt idag, av att det var soligt! Det är söndag och jag var fast besluten att ta tag i mitt liv. D.v.s. ta tag i allt skoljobb, samt gå in på datorn och fixa till mitt liv online. Resten kan jag fixa senare. 
I alla fall så har jag ännu inte fårr gjort något av det. Det har hänt en massa andra grejer, så det gjör inte riktigt något.
Men ska börja nu. Har två timmar innan jag ska vara på kära Friskis & Svettis. Pulspass, och jag börjar bli riktigt bra på söndagspasset nu. Det är det roligaste.
Fick IG på matteprovet. Tja..har inte fått tillbaka det ännnu, men det är högst troligt eftersom att jag inte ens svarade på alla G frågor. Dock kunde jag allt på Rättskunskapen. 
När man har försökt så mycket man bara kan, då finns det inget mer man kan göra. Om det inte räcker till, så har man ändå försökt och det är det som räknas. Tyvärr har jag inte försökt klara matteprovet. 

Hur viktigt är det egentligen? Finns så mycket mer viktiga saker. Människor. 

Okej, nu får jag sluta blogga för idag. Ska skriva en romantisk kärleksnovell. YES!  Nä..usch, jag förstår mig inte på kärlek... är bara komplicerat. Får vinkla till det. Kanske dödlig kärlek, eller kärlek mellan två isbjörnar, också smälter isen p.g.a. klimatförändringar (så får jag med sammhällsproblem och gör alla lärare glada) det slutar med att isbjörnarna inte har någonstans att bo och drunknar i havet. Men, de dör tillsammans, eftersom att de älskar varandra så mycket.
Nä, det ska jag inte skriva om! Ska försöka vara seriös. 

Var på filmkväll hos Hanna igår, vi lyssnad på denna låt av Anna Ternheim, Shoreline heter den och är super fin! 
(orginal av Broder Daniel)Standing on the paving
By the office building
They've got so much to do
Never time for you

We are shadows
Oh we're shadows
Shadows in the alley


nattidax


Mitt i natten.
Matteprov + inlämning imorgon
Vad gör man inte för att slippa göra det man borde?


sommmmmmmmar


Har städat hela mitt rum. Hela garderoben, rensat alla lådor, sorteat alla noter, vässat alla pennor--Allt är så fint!
Jag har sprungit runt och lyssnat på jätte hög musik och fått ett par nya skor av mamma. Har varit glad och nöjd hela dagen.  Fick ett par "jesus-skor"  ..d.v.s. med remmar och jox. De är fina, och nu vill jag att det ska vara sommar! sommar, sommar, sommar!!!!Friday the 13thIdag är det fredag.  Skulle egentligen till Göteborg, men så blev det visst uppskjutet. Det var faktiskt väldigt bra eftersom att jag också lovat mamma och Klara att följa med på en annan konsert i kväll. Laleh. 

Annars så hade jag uppkörning i går...men jag klarade det inte ) =. Jag tror att jag var aldeles för okensentrarad. Var inte särskillt nervös, vilket jag nog borde ha varit. I alla fall så sa uppkörningskillen att jag gjorde allt typ rätt fast för sent... så jag får väl försöka igen. Är inte speciellt upprörd, och det känns som om jag inte bryr mig speciellt mycket. MEN ,  mamma och pappa tycker väldigt synd om mig.. Fast jag måste bry mig lite mer.

Det började snö precis när jag satte mig i uppkörningsbilen. Och sedan blev det värsta snöstormen,vilket var lite jobbigt eftersom att jag inte alls gillar att hålla på med vindrutetorkare. Efter det fortsatte det att snöa hela natten så nu är allt vitt igen. 

Är i skolan, och sitter i vårt arbetslag. Fast som vanligt har jag absolut inget här att göra. Känns mest som slöseri med tiden. Varför är jag här? Har inte ens någon lektion.
Här kommer en passande låt med Laleh. Inte direkt min favorit dock, fast den
är ganska fin. Från Arn.11/3

Hinner inte skriva... så varför gör jag det?
Hoppas allt är bra

Tidsfördriv helt enkelt

Vart är min mamma? Jo på jobbet och hon har med sig mitt USB med alla mina grejer på,, borde hon inte komma hem snart? Får fördriva tiden med att blogga.

Varför är jag så otroligt lat? Jag gör allt enligt mitt eget schema, jag är så självisk.... 
Idag har jag varit i skolan hela dagen, men inte på en enda lektion. Fast jag försökte i alla fall. Kom till körskolan,, men hade  tydligen inte alls bokat någon lektion. Det varingen psykofyllo och sedan gick jag och spelade flöjt...efter det gick jag till biblioteket och kollade in grupprummet där jag ska vara i morgon och prata om min barnbok...vad jag nu ska säga.  Sedan försökte jag hitta min spanska klass men den var försvunnen. 
Hos tandläkaren fick jag lära mig hur man borstar tänderna, att det är farligt att dricka dricka och att jag har hål och måste gå dit och borra nästa vecka. Så fick jag en ny tandborste. Martin mår inte bra, så han la sig på soffan. Jag har suttt vid datorn och slösat bort tiden med att tänka på allt jag borde göra. Har kollat på Dr. House, käkat och duschat. 
Sista tiden har jag varit super inspirerad att måla, rita  och greja. Jag har en massa idéer. men jag hinner inte! Har varit hel stressad och haft panik dygnet runt. Skrev till och med en paniklåt som jag sjöng till gitarren.. den gick jätte fort, snabbare och snabbare och texten var mest "What am I to do?, eller What am I to say?...." Jag spelade tills jag inte kunde hänga med mig själv och det lät för jävligt. Tur att ingen hörde. 
Måste seriöst försöka lugna mig. Vad är jag så orolig/stressad för? Är det verkligen så vikiga grejer? Vad händer om jag struntar i dem?   ( parantes till mig själv : Maja strunta inte i allt som du alltid gör!    Men ta det inte allt för seriöst heller  Allt är en balansgång... ) Orka.

Thriving Ivory:
"Pull yourself together
Before you set yourself apart
Make every door you walk through
A living work of art"

Hm... Måste helt enkelt ta tag i allt. 

Och på tal om ingenting: Detta här med blogg är ju faktiskt ganska okej. Det roligaste är ju att försöka byta färg och hålla på med headers och skit ändå tills det fungerar. Ska lära mig lite mer om html.koder när jag  har tid och känner för det. 

Klockan är nästan halv 12 och mamma är inte hemma än, suck... får väl gå och lägga mig ändå.

Godnatt rimm :  Kära lilla Mezzy, vart är min kisse Dezzy? Jag borde sova nu, men säg mig var är du? Om du inte ligger på din zebra hur ska jag då kunna leva? Vart är Dezzy? Vart är Puzz? Vart är mamma och vart är jag påväg? Det är natt och jag är inte i närheten av min katt. Det är ju tråkigt för mig, vilken himla jobbig tjej. Tänker säker den som detta läser. När jag lyfter Dezz i svansen hon fräser. Herregud jag måste sluta skriva,,, kanske annars katten mig riva. Så godnatt kära Mezzy...nu ska jag dränka Dezzy. 

Okej, förlåt för den så kallade dikten. Vet inte varför jag inte kan sluta skriva... 

Mezzy, Mezzy, mezzy. Denna blogg lever i alla fall upp till sitt namn!


hot night crash och en annan liten fin låt


 "My eyes shut my shoes nailed to the floor"


                                                                 


"" When everything is lonely I can be my own best friend
I'll get a coffee and the paper, have my own conversations
with the sidewalk and the pigeons and my window reflection
The mask I polish in the evening by the morning looks like shit "

                                                                                              

Mysteriet med de trasiga glödlamporna

 

Idag vakande jag inte fören vid halv 12.... Det var ganska konstigt eftersom att jag aldrig brukar försova mig utan att veta om det. (brukar fusk-försova mig då och då och liksom intala mig själv att det inte var meningen) I alla fall så berodde det nog på att jag var så jäkla trött efter att ha suttit uppe och pluggat hela natten. Den senaste veckan har jag varit super amitiös och pluggat inprencip dygnet runt. Nu är jag färdig med mitt projektarbete (förutom uppsattsdelen) och det är skönt. Har gjort en barnbok..själva storyn är väldigt B,,  de första bilderna jag målade är fina,,men sedan blir det bara sämre och sämre känns det som. Eller så är det jag som är så otroligt trött på "Mysteriet med de trasiga gatlamporna", som boken heter. Ska lägga upp en projektarbetsbild här nedan....
Förutom projektarbetet ska jag lämna in en uppsatts i NO, den ska vara klar idag men jag har gett upp och orkar inte riktigt bry mig om att vara i tid. Har dessutom en massa andra prov och inlämningar, så jag tänkte göra dem först. Nu sitter jag ju och bloggar, men hallå jag behöver faktiskt en paus! (har redan suttit och spelat gitarr i typ en timme men ändå!) Önskar att jag kunde koncentrara mig och göra bara en sak i taget,,, men jag gör ALLT på samma gång.

Jonna i sitt rum, då Malte vält ner en stor växt....
Jag har uppkörning om en vecka! OMG När jag körde igår missade jag nästan att stanna då en dam skulle över övergångsstället. Då blev jag så nervös att när läraren sa att jag skulle svänga till vänster efter bron tänkte jag fel och svängde innan bron. Fast det var inte det värsta..dessutom passade jag på att svänga över heldragen linje, utan att blinka eller ens kolla efter ifall det kom någon i den andra filen...Hur ska jag någonsin få körkort? Jag har tagit typ minst 25 lektioner och hållit på i nästan ett år. Har nog ingen talng alls för bilkörning. Jag kan allt i huvet, men i praktiken är det så mycket svårare... och allt händer så snabbt. Ska köra igen imoron så jag hoppas att det går lite bättre.
Tja, just det jag höll ju på och berättade om min dag; Efter att ha sovit gick jag i alla fall till skolan och hade NO,, och rättskunskap. Sedan gick jag till ensamblen, men det var tydligen inställt. Sedan gick jag hem fast besluten att skriva, skriva, skriva min uppsatts och plugga, plugga, plugga mina prov. Men så hitade jag min kära gitarr istället... och nu har jag faktiskt lyckas sätta igång datorn, men hamnat här på bloggen. Typsikt mig.

Fast precis just nu tror jag faktiskt att jag ska gå och handla, sedan ska jag laga falaflar.

Hmm..... så nu ska jag sluta detta inlägg.

Ha det bra!

 

 


 


100 days

Exakt 100 dagar kvar till studenten! 
Jag tror jag behöver en klagomur

Shit vad jag är irriterad på ALLT!
Även fast ingenting har hänt. Idag är jag bara på dåligt humör... synd för alla andra.
Ska försöka skärpa mig, tänka lite possitivt.
Livet är ju underbart, eller hur?
Hm.. det tycker jag faktiskt,, ska bara övertyga mig själv om det också. Tills dess får kanske min omgivning stå ut.

Vissa personer säger att jag är ganska negativ.. bl.a. jag själv. Jag brukar se ganska pessimistiskt på tillvaron, men jag försöker att inte visa det för mycket.
Vem var det som sa " om du tror att du kan så har du rätt, om du tror att du inte kan så har du också rätt?" Alltså.. jag tror att jag kan.. jag mer tvivlar på att jag kommer göra vad det nu är jag ska göra...
Jag brukar vara tids optimist no.1.. och tänker alltid att allt löser sig., och jag tror verkligen att allt det gör det. Allt löser sig alltid på ett eller annat sätt, och man överlever det mesta. Fast jag vill inte bara överleva, jag vill att allt ska vara perfekt!

Jag brukar klaga på att jag är stressad. Det är så många måsten och så lite saker jag verkligen vill göra. Det jag verkligen vill blir dessutom ofta lågprioriterat. I alla fall, då jag klagar och tigger om omvärldens medlidande  (åh...det är så synd om mig....) så känns det faktiskt lite bättre. Därför tänkte jag bara varna dig kära Mezzy blogg. Du kommer att bli missbrukad som min privata klagomur. Bara så att du vet.  


RSS 2.0